Waterleiding slopen

Het verwijderen van de waterleiding

Stap 1.

Je begint altijd met het afsluiten van de hoofdkraan. Bij een hoofdkraan met hendels moet je een van de hendels een kwartslag draaien. Staat de hendel haaks op de waterleiding dan is die goed afgesloten. Controleer altijd door de waterkraan open te doen of het water inderdaad is afgesloten.

Bij oudere huizen zit de hoofdkraan meestal in de kelder of de kruipruimte. Bij nieuwe huizen zit de hoofdkraan bij de meterkast. Handig als je daar bezig bent is om ook meteen even de stroom van de badkamer af te halen.

 

Stap 2.

Nu ga je het water aftappen. Dit kan je doen op twee manieren. De eerste is door in de badkamer de kraan open te laten staan totdat er geen water meer uitkomt. Bij het afzagen van de pijpen kan er nog wat water vrijkomen. De tweede manier is bij de hoofdkraan. Hier zit meestal een klein zwart aftapkraantje, deze moet je helemaal leeg laten lopen. Op deze manier weet je zeker dat het hele systeem leeg is en je dus lekvrij werkt. Bij oudere huizen kan dit een koperen kraantje zijn.

 

Stap 3.

Nu er geen waterdruk meer is, kan je de leiding gaan inkorten. Houd altijd 10 cm over zodat er voldoende werkruimte is. Mocht er toch te weinig ruimte overblijven dan moet de leiding ingehakt worden. Gebruik voor het afkorten geen ijzerzaag maar een pijpsnijder. Deze snijdt recht hetgeen lekkages voorkomt.

 

Stap 4.

Zet een afsluitdop op de leidingen. Dit kan je doen met een knelfitting. Verwijder eerst eventuele bramen die zijn ontstaan door het afzagen van de buis. Vervolgens schuif je eerst de moer op de buis en daarna de knelring. Hierna kan je de afsluitdop op de pijp schuiven tot de stootrand. Nu moet je met de hand de koppeling aandraaien. Nu moet je met twee steeksleutels of een waterpomptang alles stevig aandraaien. Met een hand kan je de koppeling goed vasthouden terwijl je met de andere hand de moer goed aandraait. Als de leidingen goed zijn afgesloten, kan je de hoofdkraan weer open zetten.

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066