Vloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren:

  • Houten vloeren
  • Laminaat

 

Algemene informatie

Vloeronderdelen

Vloeronderdelen zijn helemaal van hout. Hout is een natuurlijk product, waardoor het afhankelijk is van de luchtvochtigheid. Wanneer het hout vocht opneemt, zal het uitzetten en krimpen in geval van droogte. Hierdoor kunnen kieren of andere veranderingen ontstaan. In tegenstelling tot parketvloeren is hout hier gevoeliger voor. Enkele voordelen van hout zijn echter de duurzaamheid, de slijtvastheid en qua onderhoud zeer gemakkelijk. Houten vloeren kunnen na verloop van tijd opnieuw geschuurd en geolied worden, waardoor het er weer nieuw uitziet.

Grootte

 

Hoe breder de vloerdelen die je kiest, hoe minder delen er uit een boom gehaald kunnen worden. Met als gevolg duurdere vloerdelen. Parketdelen zijn meestal smal en dus qua kosten lager.

Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout

Er zijn veel verschillende soorten hout. Hard hout  is duurzaam, maar daarentegen wel duurder. Bij het maken van een keuze voor de vloer, denk dan aan de kwaliteit. Let daarbij op de regelmaat van de tekening in het hout, verkleuringen en de hoeveelheid knoesten. Bij kwaliteitsvloeren is het hout regelmatig beschadigd, hetgeen niet hoeft te betekenen dat de kwaliteit slechter is. De prijs hiervan is uiteraard wel lager. Het hout moet bij het leggen van de vloer goed droog zijn. Het is beter de vloeronderdelen natuurlijk te laten drogen in plaats van kunstmatig. Sommige vloeren zijn ge├»mpregneerd (behandeld met een chemisch conserveringsmiddel), waardoor ze beschermd zijn tegen aantasting door schimmels, insecten of andere factoren. Dit hout kan na verloop van tijd wel vergrijzen, maar heeft een langere duurzaamheid.  Andere vloeren bevatten een speciale slijtlaag. Hoe dikker deze laag, hoe langer de vloer mooi blijft.

Afwerking

Om de planken goed te kunnen leggen worden parket en vloerdelen vaak voorzien van messing en groef. Let er bij aankoop op dat deze niet krom of beschadigd zijn. Mocht je een zo glad mogelijke vloer willen, neem dan vloerdelen met messing en groef aan zowel de zijkanten als de kopzijden. Hier zitten een aantal nadelen aan verbonden; duurder, aangezien er meer hout nodig zal zijn en de planken zijn lastiger te vervangen.

Volgende stappen

 

 

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066